I klippet får du veta vad du kan få poäng för i karate. Foto: SVT

Karatetävling i Eskilstuna med över 130 deltagare från hela Sverige

Uppdaterad
Publicerad

På lördag tävlar över 130 karateungdomar i Eskilstuna. För tredje gången anordnar Eskilstuna karateklubb barn- och ungdomstävlingen Tuna karate cup.

Förberedelserna pågår in i det sista för klubbens medlemmar och under fredagskvällen ska tre tävlingsmattor läggas ut i Stiga sports arena där tävlingen kommer att hållas. Men tävlingsansvarige tränaren Frank Staffas är inte orolig att de inte ska hinna.

– Vi har fördelat alla arbetsuppgifter och vi kommer att bli klara i tid så det känns skönt just nu, säger han.

Ett vinnande koncept

8-åriga Wendela Papp har redan tävlat flera gånger och vet hur hon ska vinna.

– Jag ska koncentrera mig på min motståndare. Om hon hoppar undan eller blockerar när jag slår så försöker jag med ett slag till, säger hon.

Tävlingen är ett viktigt komplement till den vanliga träningen.

– Man lär sig så mycket mer om man tävlar än om man bara tränar, säger Frame Nilsson som tävlat i många år.

Tävlingen i Eskilstuna är för barn och unga mellan 7 och 17 år. De tävlar i två olika discipliner. Kata är en serie förutbestämda rörelser som visas upp för domare och Kumite är match mellan två tävlande. I klippet kan du se vad du kan få poäng för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.