Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tusentals tog sig till Malmköping under lördagen för den årliga marknaden Malmamarken. Foto: Per Elfström

Tusentals till Malmköping för Malmamarkens comeback

Uppdaterad
Publicerad

2019 var senaste gången som Malmamarken gick av stapeln. Denna helg gör den stora marknaden i Malmköping comeback.

Bilköerna in till Malmköping var kilometerlånga mitt på lördagen. Anledningen? Marknaden Malmamarken är tillbaka efter coviduppehåll och tusentals människor vallfärdade till orten.

– Vi har ju varit redo att köra både 2020 och 2021 men fått ställa in på grund av restriktioner. Vi visste inte riktigt hur det skulle gå men det är fullt med knallar och fullt med besökare, säger Jenny Bergman, en av arrangörerna.

Marknaden föddes på 1970-talet och hålls i år för 45:e gången. På marknaden finns det tivoli, mattorg och knallar och så kommer artister som Mora Träsk och Larz-Kristerz dit och uppträder. Jenny Bergman menar att orten drar stor nytta av Malmamarken.

– För Malmköping betyder det väldigt mycket. Dels för de som har företag här, som hotell eller restauranger. Sedan sätts Malmköping på kartan lite grann i Sörmland, säger hon.

I klippet hör du Jenny Bergman om marknadens betydelse och besökare om varför de tagit sig till marknaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.