Flera brevbärare i Eskilstuna har drabbats av magsjuka. Foto: Tomas Oneborg/TT

Tusentals utan post efter magsjukeutbrott

Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av magsjuka på Postnord i Eskilstuna gör att runt 3.000 hushåll i trakterna kring Eskilstuna är utan post sedan igår onsdag.

Det är P4 Sörmland som rapporterar om ett flertal magsjuka brevbärare på Postnord i Eskilstuna. Totalt är 11 av runt 70 i organisationen borta.

– Det stora problemet är kompetensen. Det är väldigt svårt att ersätta den här personalen, säger Göte Svensson, produktionsområdeschef på Postnord i Eskilstuna.

Tusentals får vänta

Problemen finns sedan igår onsdag och konsekvenserna har blivit att runt 3.000 hushåll i Eskilstuna med omnejd nu får vänta på sin post, åtminstone till i morgon fredag. Under ett krismöte under torsdagseftermiddagen så nåddes en tillfällig lösning på problemet.

– Vi har säkrat bemanningen till i morgon så i morgon fredag ska vi få ut alla volymer, säger Göte Svensson.

Viptorp och Torshälla

Bland annat ska det vara hushåll i Torshälla samt stadsdelen Viptorp som berörs av det plötsliga magsjukeutbrottet. Under onsdagen och torsdagen har man försökt fördela de brevbärare som finns så rättvist som möjligt.

– De som blev utan post igår ska inte ha blivit utan post idag, säger Göte Svensson till SVT Nyheter Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.