Under onsdagen anhölls två personer för inblandning i mordet på 46-åriga Maria Eriksson i Torshälla. De släpptes under torsdagskvällen. Foto: Privat och Tomas Nyström/SVT

Tidigare anhållna för inblandning i mordet på 46-åriga Maria i Torshälla släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

De två män som greps på onsdagen misstänkta för inblandning i mordet på 46-åriga Maria Eriksson i Torshälla i december förra året har släppts på fri fot.

– Jag såg inte att det fanns skäl att hålla dem frihetsberövade, säger kammaråklagare Charlotta Tanner.

Männen, som är i vuxen ålder, släpptes under torsdagskvällen. Det är fortfarande oklart om de nu släppta männen är fortsatt misstänkta för brott.

Mordet på Maria i Torshälla

– Jag har inte tagit ställning till om de kommer skrivas av eller inte, berättar hon.

Det var under onsdagseftermiddagen som männen greps misstänkta för inblandning i mordet. Då var Charlotta Tanner mycket förtegen kring detaljerna rörande gripandet.

– Jag vill inte ge några kommentarer alls. Vi befinner oss i ett mycket tidigt skede.

I februari greps och häktades en annan man i 25-årsåldern som misstänkt för mordet. Mannen släpptes senare på fri fot även om misstankarna mot honom fortfarande kvarstår.

I december i fjol hittades Maria Eriksson blodig på en gång- och cykelväg i Torshälla. Hon avled senare på sjukhus då det också uppdagades att hon hade skottskador.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tillbaka på mordplatsen i Torshälla. Hör Maria Erikssons make Mickael och mamma Ing-Marie berätta om Maria, sorgen och sökandet efter en förklaring. Foto: Privat och Aymen Mussa/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Maria i Torshälla

Mer i ämnet