Mats Andersson, krogens ägare. Foto: SVT

Två gripna efter restaurangbrand i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Inatt brann det i krogen Biff Grill och Bar i centrala Eskilstuna. Två män greps senare under natten misstänkta för mordbrand.

Räddningstjänsten larmades till platsen vid 01-tiden i natt. Det var en person som såg branden som slog larm.

– Vi gick in med rökdykare för att släcka branden och vi var klara vid 6-tiden, säger Johan Gustavsson, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

”Lämnade i bil”

Enligt polisen misstänks branden vara anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats.

– Vi har haft vittnen som iakttagit hur någon eller några kastat in något i lokalen och sedan lämnat i bil, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

Vid 3-tiden kunde två män i 20-25-årsåldern gripas i Södertäljetrakten och under förmiddagen anhölls de. Båda nekar till brott.

– Det pågår nu en förundersökning gällande mordbrand. Det ska till en teknisk undersökning av brottplatsen och det är det som är prioritet, säger Maria Edström som är förundersökningsledare.

I övrigt är hon förtegen.

Skickat hem personal

Krogens ägare, Mats Andersson, berättar att Biff Grill och Bar kommer att hålla stängt under en obegränsad tid.

– Vi har under natten blivit utsatta för ett fruktansvärt attentat, ett angrepp som inte bara är materiellt utan drabbar hela vår fantastiska personalstyrka och våra underbara gäster, säger han.

Enligt räddningstjänsten har röklukten från branden spridit sig till intilliggande verksamheter, som bland annat Skatteverket. De har skickat hem sin personal för dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.