90-åring bestulen på bankkort i sin bostad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits och anhållits under natten misstänkta för att ha stulit ett bankkort av en 90-årig kvinna i Flen.

Det var en anhörig till den 90-åriga kvinnan som ringde polisen igår kväll och berättade om stölden.

– En kvinna hade ringt på i den äldre damens bostad och stulit hennes bankkort, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

En stund senare kunde polisen gripa två misstänkta efter att ha stoppat en bil. Det rör sig om en en kvinna i 40-årsåldern och en man i 30-årsåldern. De anhölls vid 02-tiden inatt misstänkta för stöld och bedrägeri.

En annan händelse samma kväll kan enligt polisen kopplas till stölden.

– En person såg en annan person kasta ett bankkort i en papperskorg och tyckte det var konstigt och ringde polisen, säger Thomas Agnevik.

Samtidigt gick Polisen i Flen igår kväll ut med en varning på sin Facebook-sida om bedragare som försöker komma in i folk hem genom att påstå att de ska byta brandvarnare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.