Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar polisen om utredningsläget kring tisdagens våldsdåd i Eskilstuna. Foto: SVT

Två anhållna efter misstänkt mord i Nyfors i Eskilstuna – två män hittades skadade

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter att ha hittats skadad i Nyfors på tisdagen. Ytterligare en man är allvarligt skadad. Polisen utreder misstänkt mord i ett fall och misstänkt mordförsök i det andra.

På onsdagsförmiddagen höll polisen en pressträff där de meddelade att två män sitter anhållna skäligen misstänkta för mord och mordförsök. Det är den lägre misstankegraden.

Det var klockan 16.30 på tisdagen som polisen fick larm om en skadad man i en bostad. I samband med att polisen larmades till bostaden hittades ytterligare en skadad man utomhus.

Båda bedömdes vara allvarligt skadade och fördes till sjukhus. Senare på tisdagskvällen meddelade polisen att en av männen har dött av sina skador. Tillståndet för den andra mannen bedöms under onsdagen vara stabilt.

Använde stickvapen

– Vi har inga uppgifter om skjutvapen. Det rör sig troligen om någon form av tillhygge, sa Marcus Anefur, presstalesman hos polisen på tisdagskvällen.

På onsdagens pressträff sa polisen att de har gjort fynd som skulle kunna vara brottsverktyget.

Polisen ser i nuläget ingen koppling till gängkriminalitet eller narkotikahandel.

– De här personerna är relativt okända för oss, de förekommer men med mindre förseelser, Elenore Ingårda, gruppchef på grova brott vid polisen.

Enligt polisen fanns det människor i rörelse på platsen och man har genomfört ett antal förhör.

Vid 21-tiden på tisdagen var den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna hade hävts.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har pågått en omfattande polisinsats i Eskilstuna under tisdagen efter att två män hittats skadade på två olika ställen i Nyfors. En av männen dog senare av sina skador. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.