Skrek nazistiskt slagord – döms till två månaders fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen larmade polisen och höll honom kvar tills polisen kom till platsen. När polisen kom låg mannen nedbrottat på marken och det stod flera människor runt mannen. När poliserna omhändertog mannen hotade han med att döda de två poliserna.

Det var den 2 augusti 2018 som mannen vid upprepade tillfällen skrek ”Sieg heil” på Järntorget i Oxelösund. Ett tiotal människor var på platsen och tumbult uppstod. Mannen lär också ha hotat flera personer till döden.

Säger sig ha blivit misshandlad

Själv hävdar mannen att poliserna borde snarare ha hjälp honom. Han påstår sig ha blivit misshandlad av flera personer och om han sagt nått olämpligt så var det ingenting jämfört med vad han råkade utför. Han var påverkad men kommer ihåg det mesta från händelsen.

Oxelösund

Mannen har vid flera tillfällen blivit dömd för olaga hot och misshandel. Den här gången dömdes han för hot mot tjänsteman och hets mot folkgrupp till två månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oxelösund

Mer i ämnet