Foto: SVT

Två skadade efter misstänkt attack med yxa i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för två mordförsök i ett bostadsområde i Gnesta under söndagskvällen. Polisen misstänker att mannen attackerat två personer med en yxa.

Det var vid klockan 21 på söndagen som polisen fick larm om vad man på sin hemsida beskriver som ”ett pågående grovt våldsbrott”. En man hade attackerat minst två personer i ett bostadsområde i Gnesta.

– Det finns uppgifter om att det använts en yxa, sa Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, till TT.

Man och kvinna vårdas på sjukhus

De båda skadade personerna, en man och en kvinna, fick omedelbart föras till sjukhus, varav den ena ådragit sig allvarliga skador, enligt polisen. Båda två var under måndagsförmiddagen kvar på Nyköpings lasarett.

– De är under vård och läget beskrivs som stabilt, men med olika former av skärskador, säger Fredrik Gustavsson, kommunikatör på Landstinget Sörmland.

Anhållen för två misstänkta fall av mordförsök

Den misstänkt gärningsmannen, en man i 55-årsåldern, greps på platsen och anhölls under natten misstänkt för två fall av mordförsök.

Polisens tekniker har undersökt och kommer under dagen fortsätta undersöka brottplatsen. Man kommer även hålla förhör och knacka dörr i område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.