Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polisbilar befinner sig på platsen. Foto: SVT/Fanny Asplund

Två skurna på buss i Eskilstuna – förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14-tiden larmades polisen till en busshållplats vid centralstationen i Eskilstuna. Två 17-åriga killar fördes till sjukhus efter att ha skurits med ett vasst föremål ombord på en buss.

Enligt polisen inträffade våldsdådet ombord på en buss vid centralstationen i Eskilstuna. I bussen befann sig då ett tiotal människor.

Vad det handlar om för vapen vill polisen inte säga.

Enligt polisen är det oklart hur många gärningsmän det handlar om. Vittnesuppgifter gör gällande att fyra till fem personer kan vara inblandade, men det är oklart hur många av dem som varit aktiva i den grova misshandeln. Efter dådet ska gärningsmännen ha sprungit från platsen i riktning mot Bruksgatan.

Enligt polisen är de båda skadade killarna 17 år gamla. Polisen vill inte uppge vilken typ av skärskador de utsatts för, men båda två har kunnat tala med polisen.

Övervakningsfilm

Efter våldsdådet spärrade polisen av bussen för spårsökning och kriminaltekniker var på plats. Samtidigt genomfördes vittnesförhör.

Dessutom har bevisning i form av övervakningsfilm från bussen gått igenom.

Ärendet utreds som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.