Erik Bengtzboe var till nyligen Moderaternas arbetsmarknadspolitiske talesperson. Foto: Pressbild

Tyst från Moderaterna efter mötet om Erik Bengtzboe

Publicerad

I går höll Moderaterna i Sörmland ett extrainsatt möte för att diskutera partiets förtroende för Erik Bengtzboe. Sedan dess har det varit locket på kring vad de lokala föreningarna kommit fram till.

På onsdagseftermiddagen höll valberedningen ett möte där man skulle ta ställning till om Erik Bengtzboe kunde fortsätta som ordförande för Moderaterna i Sörmland. Detta efter Aftonbladets avslöjande om att Erik Bengtzboe har fått ersättningar på över 158 000 kronor genom att folkbokföra sig hos sin mamma i Nyköping, trots att han inte bott där.

Efter gårdagens möte har det dock varit locket på. SVT Nyheter Sörmland har varit i kontakt med flera av representanterna i valberedningen, som alla hänvisat till valberedningens ordförande Lotta Finstorp. Hon har i sin tur inte gått att få tag i efter onsdagens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Erik Bengtzboe

Mer i ämnet