Foto: SVT/Peter Widén

UD avråder från resor till norra Italien – Ryanair fortsätter flyga från Skavsta

Uppdaterad
Publicerad

Sex dagar i veckan går det Ryanair-flygningar från Skavsta till Bergamo utanför Milano, trots att UD avråder från icke nödvändiga resor till området. Enligt en anställd på flygbolaget är det oro bland personalen.

Skavsta flygplats operativa chef, Joakim Lindholm, säger att det är upp till flygbolaget att avgöra om de ska fortsätta att trafikera sträckan.

– Om myndigheterna säger att det är okej att flyga från Milano till Sverige så har inte vi någon större synpunkt utan följer de riktlinjer som ges av svenska myndigheter. Och om de inte säger att man inte ska flyga dit så har vi en uppgift att på bästa sätt hantera de passagerare som behöver komma hem eller flyga dit.

Reducerar antalet flygningar

Enligt en anställd på Ryanair finns det en oro bland personalen för att smittas av resenärer, och flygningarna ska vara mer än halvtomma eftersom många resenärer inte dyker upp.

Flygbolaget gick på måndagseftermiddagen ut med att de från torsdagen den 12 mars kraftigt kommer att reducera antalet flygningar till och från Bergamo.

SVT har sökt Ryanair för en kommentar.

Uppdatering: Tisdagen den 10 mars meddelade Ryanair att de kommer att ställa in alla flyg till Italien från och med fredagen den 13 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.