Festivalen håller till på Gripsholms värdshus, men under lördagen finns alla 22 författare i centrala Mariefred för ett signeringsmarathon. Foto: SVT

Unikt författarbesök i Mariefred med feelgood-känsla

Publicerad

För första gången anordnas en feelgood-festival i Sverige med ett tjugotal författare som under lördagen samlas i Mariefred.

Den som inte hunnit få en biljett till festivalen kan komma förbi Storgatan i centrala Mariefred för att prata med författare som Anna Jansson, skaparen bakom Maria Wern, och Moa Herngren, en av medförfattarna till SVT:s Bonusfamiljen.

Men på plats kommer även finnas renodlade feelgood-författare som Åsa Hellberg, Marianne Cedervall och Camilla Davidsson.

– Vi har gett ut feelgood böcker i många år, men vi märker att genren blivit större de senaste åren. Jag tror att det kan bero på att världen är lite orolig som den är just nu och folk vill drömma bort sig, säger Christoffer Holst, pressansvarig på festivalarrangören Printz Publishing.

Lyckliga slut

Feelgood är en bred genre som rymmer allt från romantiska komedier till historiska draman. Men det som avgör om en bok är feelgood är att det måste lämna läsaren med en positiv känsla. Något som besökarna får lära sig mer om på festivalen.

– Det är en festival både för etablerade författare och de som skulle vilja skriva feelgood. Det kommer hållas olika seminarium och skrivarskola, säger Christoffer Holst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.