Foto: SVT

Upphandling av nytt polishus avbryts

Uppdaterad
Publicerad

Upphandlingen av ett nytt polishus i Eskilstuna avbryts. Anledningen är att Rikspolisstyrelsen idag har meddelat att de inte lämnat sitt godkännande till fortsatt upphandling på grund av för hög hyra.

I de samtal polismyndigheten i Eskilstuna haft med Rikspolisstyrelsen har hyresnivåerna villkorats till ett maxbelopp på 21,5 miljoner per år. Samtliga anbud som inkommit i upphandlingen har överskridit det beloppet och därför har Rikspolisstyrelsen sagt nej till fortsatt upphandling. 

– Med tanke på den troliga organisationsförändringen som polisen står inför är det osäkert hur polisen i Södermanland kommer att organiseras och det är i dag omöjligt att veta vad Eskilstuna får för roll. I väntan på det får vi stanna kvar i nuvarande polishus och modernisera lokalerna, säger Mats Kirestam, länspolismästare i Sörmland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.