Till vänster Urban Granström (S) och till höger syns snabbtåg i staden Wuhan i Hubei-provinsen, Kina. Foto: Sandra Kjellström /

Urban Granström (S) om skarpa tågkritiken: ”Ostlänken står på egna ben”

Uppdaterad
Publicerad

Riksrevisionen kommer i dag med skarp kritik och säger att beslut som rör höghastighetsjärnvägen bör stoppas. Men för bygget av Ostlänken behöver det inte innebära något särskilt.
– Ostlänken står på egna ben, säger Urban Granström (S) styrelseordförande för Nyköping-Ostlänken AB.

Riksrevisionen har granskat den statliga planeringen av höghastighetsjärnvägen, som är tänkt att gå sträckorna Stockholm–Göteborg respektive Stockholm–Malmö.

Ostlänken är en sträcka som ska gå mellan Linköping och Järna via Nyköping och kan ses som en del av höghastighetsprojektet men står också för sig själv, säger Urban Granström.

– Nyttorna av Ostlänken finns oaktat om hela höghastighetsjärnvägen byggs eller inte. Vi ser framför allt på Ostlänken som ett projekt för regionförstoring och förbättrade kommunikationer regionalt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer