Björn Rubenius är chef på stadsbyggnadsförvaltningen i Flens kommun. Foto: SVT

Väg i Malmköping var felaktigt skyltad i åtta år

Uppdaterad
Publicerad

Landsvägsgatan i Malmköping har varit felaktigt skyltad sedan 2011. Nu är vägen inte längre huvudled utan omfattas istället av högerregeln.

När väg 53 gjordes om till en förbifart 2011 tog man bort trafikföreskriften om huvudled längs Landsvägsgatan i Malmköping. I samma veva tog kommunen över vägen och så även ansvaret för att ta bort skyltarna om huvudled. Men en miss i kommunikationen ledde till att skyltarna blev kvar i nära åtta år.

Skyltarna borttagna

– Vi borde ju ha kollat att det blev rätt, men det har missats mellan oss och Trafikverket i samband med övergången. Det har blivit fel i överföringsprocessen helt enkelt, säger Björn Rabenius, chef på stadsbyggnadsförvaltningen i Flens kommun.

– Vi har ju en del i ansvaret men nu har vi sett till att det är rätt. Bättre sent än aldrig kanske.

Idag är skyltarna borttagna och det är högerregeln som gäller längs Landsvägsgatan. Trots att det tog åtta år innan kommunen rättade till skyltningen ser Björn Rabenius inte missen som ett problem.

– Jag ser inte det som speciellt allvarligt eftersom det har varit funktionella trafikregler. Men rent juridiskt så ska ju varje skylt vara kopplad till en trafikföreskrift och nu har vi rättat till det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.