Bilden togs vid Sköldinge by, mellan Katrineholm och Flen, i torsdags morse. Foto: Filip Isacsson

Här möter bonden förmodad varg

Uppdaterad
Publicerad

Lantbrukaren Filip Isaksson vaknade till ordentligt när han var ute på fältet och besprutade sina grödor tidigt i torsdags morse. Framför honom stod plötsligt en fyrfota besökare.

– Klart jag fick lite puls, berättar Filip.

Det var när Filip Isacsson arbetade på sina grödor i Sköldinge by, mellan Katrineholm och Flen, som han mötte – vad han förmodar var – en varg vid 5.30-tiden i morse.

Sågs på 25 meters håll

– Den sprang plötsligt ut på fältet framför mig. När den kom närmare tyckte jag det såg ut som en varg, berättar Filip Isaksson, som lyckades fånga djuret med sin mobilkamera.

Den nyfikna besökaren kom så nära som 20-25 meter, uppskattar Filip.

– Jag stängde av motorn och då stack han in i skogen, och när jag startade maskinen igen kom han tillbaka. För att få en bild fick jag hålla motorn igång.

”Skygg men nyfiken”

Under torsdagsmorgonen registrerade han sina observationer på länsstyrelsens sajt rovobs.se. Där beskriver han djuret som skygg men nyfiken.

LÄS MER: Så säger länsstyrelsen i Sörmland om observationen.

– Jag fick känslan av det var en ung varg som inte riktigt visste vad den höll på med. Den betedde sig lite förvirrat, säger Filip Isaksson.

Han har dock inga anledning att känna sig orolig för egen del.

– Jag har bara grisar, men det finns ju både tamdjur och får i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.