Stort varsel på Eberspächer i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal anställda varslas om uppsägning på Ebersprächer i Nyköping. Vad Östnytt erfar handlar det om cirka 200 personer.

Eberspächer, som tillverkar avgasteknik, fordonsvärmare och klimatsystem för bussar, har i dag drygt 800 anställda på Arnö i Nyköping.

Företaget är därmed kommunens största privata arbetsgivare.

Enligt uppgifter till Östnytt berörs cirka 200 anställda av dagens varsel. Det uppges handla om ett 30-tal tjänstemän och 60 medlemmar i IF Metall, medan resterande ska vara konsulter.

Vad Östnytt erfar ska dessa ha varit intagna under tiden då två nya produktionslinjer för tillverkning av avgassystem till Mercedes byggts upp. När produktionen är igång återgår företaget till normal bemanning.

Företagets ledning vill dock inte kommentera storleksordningen på varslet i nuläget.

– Vi håller på och informerar vår personal och det kommer att pågå hela dagen. Vi har beslutat att inte gå ut med någon information innan vi är klara, så att informationen kommer från oss, säger personalchefen Mats Finnberg till Östnytt.

Han vill heller inte uttala sig om orsaken till personalneddragningen.

Texten kommer att uppdateras.

Vet du mer? Mejla ostnytt@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer