• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar räddningsledare Viktor Danielsson om branden i centrala Eskilstuna. Foto: Mattias Gunnarsson/SVT

Vindsbrand i centrala Eskilstuna – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till Västra Storgatan i Eskilstuna efter en fullt utvecklad brand på en vind. Vid 19-tiden meddelade räddningstjänsten att branden bedöms vara släckt.

Strax efter klockan 16 kom larmet om branden, som startade i vinden på ett trevåningshus på Västra Storgatan. Boende i huset evakuerades till en närliggande skola.

– Vi har ingen information om eventuellt skadade personer, säger Anders Sessler, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Drönare letade värmekällor

Räddningstjänsten arbetade på platsen med rökdykare och drönare för att lokalisera värmekällor på taket.

Vid 19-tiden var bedömningen att branden är släckt. Personal var dock kvar på platsen även efter det, för att säkerställa att branden inte blossar upp igen.

Branden kan ha berott på elfel

Händelsen rubricerades initialt som mordbrand, men då man upptäckt tecken på att orsaken bakom branden kan vara ett elfel så misstänker man i nuläget inget brott.

I klippet berättar räddningsledare Viktor Danielsson om branden i centrala Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.