Landsbygdsutvecklare Sara Sjökvist berättar om vad som händer på stortinget

Vingåkersborna ska få tycka till på storting

Uppdaterad
Publicerad

Stortinget är en del i den utvecklingsplan för Vingåkersbygden som kommunen beslutade om förra året. – Vad som alltid är jättebra är att träffa andra som har samma problematik som oss och ordna samverkan mellan byar, säger Karina Veinhede, ordförande i byalaget Kreativa Läppe.

Förra året tog Vingåkers kommun beslut om en utvecklingsstrategi för hela Vingåkersbygden.

– Stortinget är en pusselbit i den strategin och vi hoppas på att Vingåkersborna kommer hit och delar med sig av sina idéer och tankar om vad som är bra och vad som kan bli bättre, säger landsbygdsutvecklare Sara Sjökvist.

”Hoppas knyta kontakter”

Tanken är att det som kommer fram under stortinget sedan ska tillbaka till de beslutande politikerna.

– Man har säkert en massa tankar om vad man vill lokalt men nu vill vi få fram vad som är bäst för hela Vingåkersbygden, säger Sara Sjökvist.

– Jag hoppas att knyta kontakter med andra grupper men också visa på Läppe som ort och hur vi har det här, säger Karina Veinhede.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.