Naprapaten Markus Hast från Katrineholm fick lyfta VM-bucklan tillsammans med NHL-proffsen. Foto: TT/Privat

VM-guld till naprapaten från Katrineholm

Publicerad

Naprapaten Markus Hast från Katrineholm har tjänstgjort i Tre Kronors ledarstab under hockey-VM i Köpenhamn. Ett VM som på söndagskvällen utmynnade i ett stort guldfirande.

I och med Tre Kronors dramatiska seger på straffar mot Schweiz i VM-finalen i ishockey blev även katrineholmaren Markus Hast belönad med en guldmedalj.

Knep en medalj

Tillsammans med bland andra coachen Rikard Grönborg och materialaren Anders ”Pudding” Weiderstål har han ingått i ledarstaben under VM och hade på samma sätt som spelarna rätt till en medalj.

– Ja, jag smög fram där och knep en medalj, säger en lite hes Markus Hast från flygplatsen i Köpenhamn.

Under natten har det firats ordentligt i Köpenhamn och i eftermiddag fortsätter det med såväl det traditionella firandet med fansen i Kungsträdgården som ett besök på slottet och kungafamiljen.

– Det blir full fart hela dagen här så det är bara att hänga på. Det känns ju helt underbart kul att få vara med om det här, säger han.

Gammal elitspelare

32-årige Markus Hast har en bakgrund bland annat som elitspelare i bandy under tio års tid innan naprapatyrket tog vid. Nu är det sen tillbaka till vardagen som gäller och jobbet som delägare vid en naprapatklinik i Norrköping. Förhoppningar finns dock om fortsatta uppdrag för Tre Kronor.

– Klar man hoppas på det, bara det går att lösa praktiskt i kombination med mitt ordinarie jobb, säger Markus Hast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.