Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför ville Volvo CE flytta tillbaka huvudkontoret till Eskilstuna. Foto: SVT

Volvo CE flyttar huvudkontoret till Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Volvo Construction Equipments huvudkontor flyttas från Göteborg till Eskilstuna, där den mekaniska verkstaden startades en gång i tiden. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Enligt Volvo CE är arbetsplatsen i Eskilstuna, med 2 500 medarbetare, den största av de 17 platser som företaget finns på i dag.

Flytten från Göteborg, som ska ske i augusti, skriver de är ett naturligt steg då de kan koppla ledningen närmre den operativa verksamheten, samtidigt som det ska stödja det lokala samarbetet.

– Nu stärker vi banden ytterligare med Eskilstuna och vi adderar Mälardalsregionen vad gäller kompetenser och resurser framöver, säger vd:n Melker Jernberg.

I samma kvarter som dagens presskonferens hölls fanns tidigare Munktells mekaniska verkstad, i dag Munktellmuseet. En viktig plats för Eskilstunas och Volvo CE:s historia.

I klippet möter du Melker Jernberg och Eskilstunas kommunstyrelseordförande Jimmy Jansson (S) som får berätta om betydelsen av dagens besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.