Foto: Fredrik Sandberg/TT

26-åring åtalas för uppmärksammad våldtäkt i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas nu misstänkt för att ha deltagit i den uppmärksammade dubbelvåldtäkten på Tosterön i Strängnäs 2015. Mannen greps i november efter att ha åkt fast i en nykterhetskontroll i Kalmar.

Det var i slutet av augusti 2015 då en kvinna var på väg hem från en krog i Strängnäs som hon blev överfallen och våldtagen vid två olika tillfällen av tre män.

– Vi hittade dna på målsägandes tunika som inte fanns registrerat i spårregistret och jag påstod då att det fanns en gärningsman till, säger Maria Estberg, åklagare.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Den nu åtalade mannen, som är 26 år gammal, ska ha deltagit vid en av våldtäkterna och bland bevisningen finns sperma från mannen som anträffats på kvinnans kläder.

– Mannen gick igenom en topsning i samband med att han kontrollerades av polis misstänkt för trafikbrott i Kalmar. Nu har vi hans dna och jag påstår att det här är den andra gärningsmannen, säger Maria Estberg.

Mannen förnekar brott.

Sedan tidigare har två män dömts för dubbelvåldtäkten.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet