Följ med på genrep, bröllopsmottagning, vigsel och en rejäl folkfest. Foto: TT

10-årsjubileum för Kronprinsessparet

Uppdaterad
Publicerad

Tio år har gått sedan Kronprinsessparet vigdes i Storkyrkan i Stockholm. Bröllopet lockade människor från hela världen och skapade starka känslor hos många. Följ med på genrep, bröllopsmottagning, vigsel och folkfest i videon.

Dagen till ära har Kungahuset samlat in minnen och berättelser från allmänheten. Här är några av dem.

Jenny, Kungsängen

Oförglömlig dag! Kärleken i folkmassan var obeskrivbar. Ljudet av hästhovarna, jublet från alla kärleksfulla människor dånade. Gåshud och rinnande tårar var ett faktum. En så otroligt vacker upplevelse!

Carina

Satt med min bästa kompis och min sambo och drack skumpa och njöt av detta ljuvliga bröllop, tårar rann av glädje. Min man gick plötsligt ner på knä och friade. Ja, vem kan säga nej efter en sån här dag med en egen Daniel på knä framför sig?

Niklas, Stockholm

Vi tog befann oss tidigt på morgonen vid Operan och fick platser längst fram. Såg bröllopet på storbildskärm och hade brudparet på nära håll när de passerade i kortegen. Därefter tågade vi gemensamt med hela folkmassan mot slottet längs Norrbro för att hylla paret vid Lejonbacken.

Ella, Saltsjö-Boo

Jag var 9 år gammal och kommer ihåg att jag satt på min pappas axlar. Vi såg när Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel åkte kortegen genom stan. Det är ett väldigt starkt och fint minne för mig!!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.