Thea privata grundskola på Södermalm kommer att avvecklas inför läsåret 2019/2020 Foto: Thea privata grundskola

190 elever drabbas när skola på Södermalm stänger

Publicerad

Thea privata grundskola på Södermalm kommer att avvecklas inför läsåret 2019/2020. Det innebär att 190 grundskoleelever drabbas inför höstens skolstart.
– Vi tycker att det är olyckligt att vi behöver komma med det här beskedet mitt under sommaren, säger Anne Lindblad, huvudman för skolan.

Föräldrar och lärare ska ha fått beskedet om skolans avveckling i fredags. Bakgrunden till stängningen ska enligt skolans huvudman vara en renovering som gör lokalerna olämpliga.

– De omöjliggör för oss att stanna kvar. Fastigheterna är i behov av renovering och har inga andra hyresgäster kvar. Våra elever skulle inte tycka att det är en bra skolmiljö, säger Anne Lindblad, huvudman för skolan.

190 elever drabbas

Totalt drabbas 190 elever som går på Thea privata grundskola på Södermalm. Eleverna som går i årskurs 8-9 kommer att få möjligheten att börja i Theas verksamhet i Bromma.

– Vi erbjuder möjligheten att komma över till Bromma, där vi kan öppna upp ett par klasser till. Man kan ha klasser på andra platser i närheten.

Eleverna i årskurs 6-7 har man dock inte hittat en lösning för.

– Vi pratade med kommunen i måndags och meddelade att vi kommer att avveckla.

Varför har ni inte löst det här tidigare?

– Vi trodde att vi hade en lösning i maj, men den gick inte igenom, säger Anne Lindblad, huvudman för skolan.

I samband med avvecklingen sägs fyra-fem lärare upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer