Man knivskars på fest i Täby Foto: Björn Lockström

21-åring häktas misstänkt för mord i Täby

Uppdaterad
Publicerad

En födelsedagsfest i ett radhus i Täby den 5 januari tidigare i år slutade med att en 19-årig man miste livet efter att ha blivit skadad med kniv. En 21-åring har nu häktats, misstänkt för mordet.

Det var vid 05-tiden på lördagsmorgonen den 5 januari som polisen larmades till ett radhusområde i Täby. I bostaden, där det pågick en fest, påträffades en man svårt knivskadad. Han fördes till sjukhus, men avled av sina skador. En 21-årig man anhölls i måndags, misstänkt för mordet på 19-åringen, och mannen är nu häktad.

– Det var flera tjejer i 18-årsåldern som anordnade festen, och det var många människor där, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Intensiv period i utredningen

Nu ska vittnen höras på nytt och utredningen beskrivs vara i en ”intensiv period” med många förhör. 21-åringen förnekar brott, men är häktad på sannolika skäl, misstänkt för mordet på 19-åringen. Om mannen döms kommer han att få straffrabatt i och med att han inte var 21 år fyllda när brottet skedde.

Senast den 4 oktober ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.