En man har hittats avliden ute på en pråm i centrala Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Död man på ponton identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades död på en arbetsponton utanför Nationalmuseum i centrala Stockholm i lördags har identifierats och nu väntar polisen på obduktion för att kunna få en bättre bild av händelseförloppet och dödsorsaken.

Annie Hult på Norrmalmspolisen har lett förundersökningen kring dödsfallet. Under morgonen har polisen kunnat identifiera den 30-åriga mannen.

Mannen är enligt polisen svensk, men inte hemmahörande i Stockholm.

– Vi skickar per automatik fingeravtryck eller tandidentifiering till utlandet för att undersöka om personen är från utlandet. Vi går också igenom alla anmälningar som har gjorts på försvunna personer och då fick vi träff på att mannen har anmälts saknad, säger Annie Hult vid Norrmalmspolisen.

Man hittad död i centrala Stockholm

Polisen väntar på obduktion

Vad som har hänt och hur vet polisen i nuläget inte. Det finns inte heller några vittnen som har sett händelseförloppet. Och nu väntar polisen på obduktion för att kunna fastställa dödsorsaken.

– Vi inväntar obduktion för att få fler svar. Det är jättetråkigt när ett sådant dödsfall sker under julhelgen. Det är en otrolig sorg för familjen och vi gör allt vi kan för att lösa fallet, vi utreder fallet som mord tills vidare, säger Annie Hult.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.