Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag skulle vilja göra en ljudslinga med bara hamrandet jag hörde i morse när jag kom hit” säger Christer ”Fjellis” Fjellman, som är en av arrangörerna bakom utställningen.

Nu firar plankets fotoutställning 40 år

Uppdaterad
Publicerad

Fotoutställningen på det röda planket invid Nytorget på Södermalm firar 40 år. Efter två års pandemiuppehåll ställer fotografer och konstnärer under två dagar ut sina alster längs planket i en folkfest i fotografins tecken.

Utställningen arrangeras av den ideella föreningen Planket Stockholm och är öppen och gratis för alla besökare. Tanken bakom är att visa på fotografins mångfald och att skapa en mötesplats för fotografer och besökare.  För Christer ”Fjellis” Fjellman som är en av arrangörerna bakom utställningen är det härligt att vara tillbaka efter pandemin.

– Jag känner en enorm glädje. När jag kom hit i morse hamrades det överallt och det betyder att det är en människa som valt bland sina bilder och hänger upp dem som andra ska få titta på. De pratar med folk och det är ju det som är det viktiga  också – kommunikationen är ju jätteviktig.

Se mer av utställningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.