Stockholmskrägaren Joel Söderbäck om den pressade restaurangbranschen. Foto: Kazhal Mohammadi/Oskar Brusén/SVT

50-personsgränsen förvirrar Stockholmskrögarna

Uppdaterad
Publicerad

Flera krogar kämpar för sin överlevnad men vissa stockholmare väljer att fortsätta besöka stans restauranger och barer. Natten mot söndagen infördes förbud mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Den senaste tidens restriktioner förvirrar många krögare.

När SVT gav sig ut i Stockholms nattliv så var det tydligt att den annars så livliga huvudstaden har förändrats. Trots vårväder och löningshelg, så var natten ovanligt lugn. På vissa restauranger fanns endast ett fåtal gäster.

– Det har skett en viktig förändring, att vi har gått från 500 till max 50 i antal personer på alla sammankomster. Kvällen har varit väldigt lugn, sa stockholmspolisen Johan Bergquist om lördagsnatten.

Flera restriktioner för restaurangbranschen

Sedan tidigare finns restriktionerna om att det inte får förekomma trängsel på restauranger, barer och nattklubbar. Det innebär att besökare endast får äta och dricka sittandes vid bord.

Natten mot söndagen infördes också ett förbud som innebär att sammankomster med fler än 50 personer förbjuds. Det ska än så länge inte omfatta restaurangbranschen, men krögare som SVT pratade med under lördagsnatten känner sig förvirrade över den senaste tidens begränsningar i samhället.

Se reportaget från Stockholmsnatten i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.