Foto: TT arkiv

667 miljoner till Stockholms läns landsting

Uppdaterad
Publicerad

Fler anställda inom vården och ökad specialistkompetens, det är målet med de tre miljarder som nu ska fördelas över Sjukvårdssverige.

667 miljoner kronor får Stockholms läns landsting när regeringen fördelar tre miljarder över Sjukvårdssverige. Det beslutades igår när Sveriges Kommuner, Landsting (SKL) och regeringen kom överens om hur miljarderna ska fördelas inom vården 2018.

De 667 miljoner kronorna ingår i den miljard som regeringen presenterade i höstens budgetproposition för Stockholms sjukvård 2018.

Specialistutbildning till sjuksköterskor

Nu är det också bestämt vad pengarna får användas till. Det ska bli fler anställda inom vården, ökad specialistkompetens och ge bättre förutsättningar för personalen att göra ett bra arbete.

– Det ökar karriärmöjligheterna för sjuksköterskorna och bidrar till kvalitetsutveckling, säger Anders Henriksson, förste vice ordförande vid SKL, i ett pressmeddelande.

Hälften av de 3 miljarderna går till Stockholm, Göteborg och Malmö. Där Västra Götaland får 489 miljoner och Skåne 389 miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.