Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ”Adam” berätta om misshandeln och se ett klipp som han lyckades fånga från händelsen. Foto: SVT/Privat

”Adam” misshandlades av ordningsvakter: ”Jag kunde inte andas”

Publicerad

”Adam” skulle åka hem från Slussen efter att ha kollat på en fotbollsmatch. Då blir han och hans två vänner avvisade av två ordningsvakter som tycker att killarna stör allmänheten.

– De slängde mig våldsamt ner och en av dem la sitt knä på min nacke när jag låg på marken. Jag kunde knappt andas, säger ”Adam”.

”Adam”, som egentligen heter något annat, har polisanmält händelsen och kontaktat bolaget CSG, där ordningsvakterna arbetar. Polisen säger att de fortfarande utreder händelsen, och enligt CGS:s vd Pelle Johansson har en intern utredning gjorts som visar att ordningsvakterna har en annan upplevelse av händelsen.

”Kan inte nog förtydliga att jag aldrig skulle acceptera att en medarbetare vid CSG ger uttryck för rasism eller agerar med övervåld i sin yrkesutövning. Framkommer det att en medarbetare i sin yrkesutövning agerat på ett olämpligt sätt och som strider med våra värderingar så utreder vi det och agerar alltid i de fall där det kan styrkas att felaktigheter skett. Dock är det viktigt att ha med sig att precis som alla personer i samhället har ordningsvakter rätt till en rättvis prövning om de ifrågasätts i sitt tjänsteutövande, varför vi alltid när vi får till oss skrivelser likt den XX skrivit, alltid uppmanar att de även ska göra en polisanmälan och vi är alltid polisen behjälpliga i deras utredning”, skriver Pelle Johansson i ett mejl till SVT Nyheter Stockholm.

Hör ”Adam” berätta om händelsen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.