Polisen var på plats vid Södersjukhuset i Stockholm efter ett misstänkt bombhot. Foto: Claudio Bresciani/TT

Akuten på Södersjukhuset utrymdes efter bombhot

Uppdaterad
Publicerad

Akuten på Södersjukhuset i Stockholm fick under tisdagskvällen utrymmas efter ett bombhot. Enligt polisen bedömdes hotet som oseriöst.

Akuten på Södersjukhuset fick under tisdagskvällen utrymmas på grund av ett bombhot som riktats mot sjukhuset.

– Vi kan bekräfta att akuten är utrymd och polisen är på plats, sa Nanna Wedar, kommunikationschef på Sös, till SVT Nyheter under kvällen.

Alla patienter på akuten fick evakueras och vissa tvingades ta sig till andra sjukhus.

– De patienter som är på akuten och inte kan gå har flyttats till andra delar av sjukhuset. Patienter som kan gå hänvisas till andra sjukhus, sa Nanna Wedar.

Enligt sjukhuset ska evakueringen inte ha påverkat vården.

– Den information som jag har är att det gick bra och helt enligt de rutiner vi har för den här typen av händelser, säger Michael Norberg Tot, presschef på Södersjukhuset under onsdagsförmiddagen.

Polisen: Oseriöst

Enligt polisen bedömdes hotet vara oseriöst.

– Vi nåddes av larmet vid 21.30 om att någon ringt in ett bombhot till akuten på Södersjukhuset. Vi bedömer hotet som oseriöst, men vi kan inte gå in på detaljer om varför, sa polisens presstalesperson Nadya Norton.

Polisen hittade inte något misstänkt föremål och beslutet om evakuering kom inte från polisen, utan från sjukhuset.

– Vi utrymde delar av akuten efter att ha mottagit ett hot men jag kan inte gå in på detaljer om varför den bedömningen gjordes, säger Michael Norberg Tot.

Varför?

– Det är av säkerhetsskäl som vi inte vill gå in på närmare detaljer.

En anmälan om olaga hot mot grupp har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.