Aldebe lämnar Centerpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Mahmoud Aldebe, ordförande i Sveriges muslimska förbund, avsäger sig sitt medlemskap i Centerpartiet eftersom han anser sig motarbetad i partiet.

Han hänvisar till att ledande centerpartister har sagt att hans islamska värderingar inte passar i partiet. Bland annat har Elisabeth Thand Ringquist, politiskt sakkunnig hos näringsminister Maud Olofsson, protesterat mot Aldebes tidigare planer på att kandidera för Centerpartiet till riksdagen.

”Om mina värderingar inte passar i partiet, vad är meningen med att vara medlem i Centerpartiet”, skriver han i ett brev till partiets ledning i Stockholms län.

Aldebe blev, enligt partiets ombudsman i länet, medlem i partiet på nytt så sent som i oktober förra året. Han deltog i en medlemsomröstning inför nomineringarna till länets lista i valet till riksdagen i höstas, men kom inte med på förslaget till lista.

Det visar på bristande demokrati i partiet, anser Aldebe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.