En större räddningsinsats pågår vid Kanaanbadet i västra Stockholm efter att en kvinnan anmälts försvunnen. Foto: Sanna Lüning/SVT

Äldre kvinna funnen död vid badplats i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som anmäldes försvunnen vid Kanaanbadet i västra Stockholm på torsdagen har hittats avliden. Enligt polisen ska kvinnan ha dött av drunkning.

Det var kvinnans anhöriga som vid 14.30-tiden anmälde att hon gått för att bada men sedan inte återvänt. Hon hade inte synts till varken i vattnet eller på stranden.

Dykare och sjöräddningshelikopter deltog i räddningsinsatsen, och för att underlätta sökandet efter kvinnan ombads badgästerna på stranden att hålla sig borta från vattnet.

– Sjöfartsverkets räddningshelikopter har deltagit i sökandet, vi har sökt av vattenytan uppifrån, berättade Marcus Clemert, assisterande räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, tidigare under torsdagen.

Vid 03-tiden på natten meddelade polisen att de funnit en avliden kvinna på platsen. Det finns i nuläget inga misstankar om brott. Under fredagen kunde polisen bekräfta att kvinnan dött av drunkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.