Tågen har ställts in mellan Stockholm och Göteborg. Arkivbild. Foto: TT

Alla SJ-tåg mellan Stockholm och Göteborg ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Från och med fredag kväll klockan 21 ställs samtliga tåg in mellan Göteborg och Stockholm till och med söndag kväll. Det uppger Trafikverket.

Det är det varma vädret som ställer in tågtrafiken, värmen har orsakat omfattande solkurvor, enligt Trafikverket. Resenärer hänvisas till SJ för mer information om sin resa.

– Vi jobbar febrilt tillsammans med Trafikverket just nu för att hitta en lösning, vi diskuterar på flera nivåer och i flera arbetsgrupper, säger Peter Kranéus, kommunikationsstrateg på SJ.

868 anmälda från Göteborg och Bohuslän

Under helgen pågår stora evenemang i både Göteborg och Stockholm, bland annat Stockholm Marathon och Summerburst i Göteborg, det gör att det är extra många resenärer.

– Det är 868 personer anmälda från Göteborg och Bohuslän. Vi har varit i kontakt med SJ som meddelat att de varit i kontakt med alla som berörs så vi litar på att våra deltagare fått reda på det här, säger Lorenzo Nesi, presschef för Stockholm marathon.

Bussar inte ett alternativ

Men hur det ska lösas var på fredagskvällen mycket osäkert.

– Det finns konkreta alternativ vi undersöker just nu, men inget är klart, säger Peter Kranéus.

Kan ni inte sätta in bussar?

– Det finns tyvärr inte bussar som klarar den volymen. Det pågår mycket så här års och man har sagt till mig att det här är den svåraste månaden att hitta extrabussar på, så det är inte ett alternativ.

Orsaken är ett tidigare planerat banarbete på sträckan Göteborg-Herrljunga, och den starka värmen har gjort att ersättningssträckan har drabbats av solkurvor. Enligt Trafikverket påverkas samtliga SJ-tåg mellan Stockholm och Göteborg från och med fredag kväll klockan 21 till och med söndag kväll, och drabbar mängder med resenärer.

MTR:s resenärer påverkas inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.