Alliansstyret i Nacka: Gunilla Grudevall-Steen (L), Hans Peters (C), Mats Gerdau (M), Karin Teljstedt (KD).

Alliansen fortsätter styra i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Den borgerliga Alliansen fortsätter styra i Nacka. Tillsammans får de 33 av 61 mandat och egen majoritet.

Enligt ett pressmeddelande från Alliansen i Nacka kommer det bland annat bli ökade satsningar på cykelbanor och cykelparkeringar i budgeten för 2019. Andra saker som lyfts fram är hälsofrämjande insatser för äldre, nya infartsparkeringar och brottsförebyggande åtgärder. Det ska också bli mer pengar till skolan, och detta ska klaras av med oförändrad skattesats.

Nacka kommun blir därmed landets största kommun med ett rent Alliansstyre, alltså med bara Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.

Samtidigt ingår Alliansen en valteknisk, men inte politisk, samverkan med Miljöpartiet. Det innebär bland annat att Miljöpartiet får en halv oppositionsrådspost medan Sverigedemokraterna inte får någon, trots att Miljöpartiet backade i valet och blev mindre än SD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.