En person har avlidit efter att en bil körde in i ett träd i Hässelby på torsdagseftermiddagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Barn inblandade i dödsolycka i Hässelby – smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter en trafikolycka i Hässelby på torsdagen. Två av de övriga passagerarna i bilen smet från platsen. De greps men släpptes senare på grund av låg ålder. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död.

Vid klockan 16.30 på torsdagen körde en personbil in i ett träd i Hässelby i västra Stockholm. Fyra personer ska ha befunnit sig i bilen. Två av dem skadades och två av andra ska ha smitit från platsen.

Strax efter klockan 19 meddelade polisen att en av de skadade personerna har avlidit. Den andra har förts till sjukhus.

Gripna smitare släpptes – är under 15 år

Efter att ha letat efter de två som lämnade platsen kunde polisen till slut gripa dem.

– Det går inte att säga så mycket mer men vi har inlett en förundersökning om bland annat grovt vållande till annans död, säger Anders Bryngelsson vid polisens ledningscentral.

De två personerna släpptes dock senare på grund av sin låga ålder. Enligt polisen ska de vara under 15 år.

– Nu har sociala myndigheter kopplats in.

Anhöriga till den avlidna personen har underrättats.

Tre kommuner berörda

Under fredagar meddelar polisen att de berörda kommunerna Stockholm, Sundbyberg och Järfälla är informerade. De kommer samverka med polisen och krisstöd har inrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.