Olyckan orsakade långa köer på E4:an eftersom norrgående körfält behövde stängas av helt under räddningsarbetet. Foto: Utryckning Uppsala

Fyra personer till sjukhus efter trafikolycka på E4 i höjd med Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer fick föras till sjukhus efter att två personbilar krockat på E4:an i norrgående riktning i höjd med Arlanda på torsdagseftermiddagen.

Larmet om trafikolyckan kom in till räddningstjänsten vid 13.30-tiden. Fyra personer har förts till sjukhus, men skadeläget är än så länge oklart.

– Körfälten i norrgående riktning fick stängas av helt i ungefär en timme när vi arbetade på platsen, säger Jarmo Carlsten, ledningsoperatör vid Räddningscentral mitt.

Långa köer

Bärgningsarbetet har pågått hela eftermiddagen och de stängda körfälten har lett till långa köer. Det har också varit svårt att köra av E4:an vid Arlanda. Vid 15.45 släpptes trafiken på igen på E4:ans båda körfält, men trafikproblemen kommer att fortsätta.

– Trafiken i högra körfältet kommer att behöver att stängas av igen senare i eftermiddag, när den sista bilen ska bärgas, säger Katarina Wolffram som är presskommunikatör vid Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.