Ambulans stoppades av Obamas kortege

Uppdaterad
Publicerad

Lugnare än vanligt och mycket få larm om olyckor, sjukdomsfall och bränder. En ambulans i Upplands Väsby stoppades dock av Obamas kortege när han for iväg.

– Vi fick köra en annan ambulans från andra hållet, säger Ronald Krantzt på SOS Alarms pressjour.

Både han och räddningstjänsten i Stockholm vittnar om ett ovanligt lugnt dygn, med få larm.

– Det är ett fenomen som uppstår vid stora händelser, då det är mycket poliser ute. Vi har sett det vid exempelvis prinsessbröllopen tidigare, säger Ronald Krantz.

Företagare stängde

En del företagare innanför avspärrningarna har fått stänga under presidentbesöket.

– En del av våra kunder har fått problem, det är älgjakt i Norrland. Men det har ändå gått över förväntan. Polisen har skött det här bra, och de har sagt att jag kan söka ersättning, säger Sören Roos, vd på jaktbutiken Widforss på Fredsgatan som höll stängt under onsdagen.

Kerstin Hellström, som har psykologpraktik på Kungsträdgårdsgatan, tycker också att polisen informerat tydligt. Hon kunde boka om patienter under onsdagen då avspärrningarna var som värst.

Medeltidsmuseet stängde

Medeltidsmuseet har hållit helt stängt under båda dagarna.

– Ekonomiskt är det inga jättesummor. Men jag har lyft frågan om ersättning, säger Tina Rodhe, enhetschef på Medeltidsmuséet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Obama besöker Sverige

Mer i ämnet