Foto: Privat/skärmdump

Ambulans under utryckning fick p-bot – nu har tiotusentals läst Klaras inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson var på utryckning när hon såg att hennes ambulans fått en p-bot – på 750 kronor. ”Hej Q-park!”, börjar hennes passionerade inlägg på Facebook, som hittills lästs och delats av tiotusentals.

Klara Karlsson från Tyresö utanför Stockholm var på utryckning till en äldre patient med pågående bröstsmärtor. När hon senare kommer tillbaka ut till den parkerade ambulansen ser Klara att den fått böter för att p-avgiften inte har betalts.

Klara beslutade sig då för att skriva om händelsen på sin Facebooksida, riktat till det nederländska parkeringsföretaget Q-park.

”När vi kommer till patientens hem har vi inte tid att leta parkeringsplats och än mindre betala p-biljetter”, skriver Klara i inlägget.

Klara Karlsson. Foto: Privat

Hon fortsätter:

”Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot.”

”Nästa gång kanske vi är hemma hos dig”

Till sist avslutar Klara med en tung varning: ”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!”

Klaras inlägg har under onsdagen fått enorm spridning i sociala medier, med en lång rad kommentarer som uttrycker vrede över tilltaget. ”Man tappar tron på mänskligheten”, skriver en, ”Fy skäms Q-park”, skriver en annan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.