Foto: TT

Karolinska anlitar utredare för granskning av långa cancerköer

Uppdaterad
Publicerad

Karolinska universitetssjukhuset utser Anders Milton till utredare för granskningen av hur de långa cancerköer som sjukhuset hade under sommaren 2017 hanterades.

Karolinska universitetssjukhuset har beslutat att göra en oberoende extern utredning för att granska hur sjukhuset hanterade situationen med sommarens långa cancerköer och har utsett Anders Milton till utredare. Två patienter hann avlida medan de väntade på operation och åklagare har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död.

Utreder varför sjukhuset tackade nej till hjälp

Anders Milton är legitimerad läkare och har varit ordförande och vd för läkarförbundet. Han har tidigare arbetat med utredningar både för regeringen och i andra nationella och internationella uppdrag.

Nya Karolinska sjukhuset

Utredningen kommer bland annat undersöka att Karolinska tacka nej till Danderyds sjukhus erbjudande om att hjälpa till med operationerna. Utredningen ska redovisas senast i början av maj i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Karolinska sjukhuset

Mer i ämnet