En man angreps av en krokodil i samband med en fest på Skansenakvariet. Foto: Rasmus Ejneberg/SVT

Angreps av krokodil – fick armen amputerad

Uppdaterad
Publicerad

I augusti angreps en 79-årig man av en krokodil på Skansenakvariet i Stockholm. Nu berättar mannen, som förlorade en arm, om olyckan för Aftonbladet.

– Det kändes som att den försökte dra mig över glaset. Det blev en dragkamp mellan krokodilen och mina bröder som försökte hjälpa mig. Jag var som en gummisnodd mellan dem, säger 79-åringen till tidningen.

Den 20 augusti hade ett sällskap en kräftskiva på akvariet. Mannen skulle sjunga en sång och klev upp på trappavsatsen framför den inglasade krokodildammen.

– Jag hann inte börja förrän krokodilen tog tag i min vänsterarm. Det var som ett kanonskott. Jag hade inte en chans att komma loss, säger han till Aftonbladet.

Med hjälp av andra middagsgäster lyckades 79-åringen till slut komma loss. Han blödde kraftigt från vänsterarmen och fördes direkt till sjukhus där han opererades. Dagen efter fick 79-åringen beskedet att armen amputerats ovanför armbågen.

Vill kunna spela golf igen

– Just nu känner jag mig ganska lugn inför det som hände. Jag vet att det är en katastrof för mig själv men jag ska försöka bearbeta det så gott det går, säger mannen.

Han berättar att ett mål i framtiden är att kunna spela golf igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.