Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör chefläkaren Johan Bratt om hur en ökad smittspridning av covid kan påverka sjukhuspersonalens sommarsemestrar. Foto: SVT

Antalet covidpatienter på sjukhus fortsätter öka

Uppdaterad
Publicerad

Totalt vårdades 313 patienter med covid-19 vid något av regionens sjukhus på tisdagen. Det är 54 fler än vad som rapporterades förra tisdagen, en ökning med 21 procent.

För andra veckan i rad ökar antalet inlagda patienter med cirka 20 procent. Alla som läggs in på sjukhus testas för covid, oavsett vad man kommer dit för och ungefär hälften av patienterna med covid är sådana som egentligen är där för något annat. Men det påverkar ändå sjukvården, säger chefläkare Johan Bratt, eftersom de måste behandlas extra smittsäkert. Hör mer i videon ovan.

Samtidigt som det blir fler covid-patienter är det relativt få invånare i länet som tar en fjärde vaccindos, trots att alla över 18 år har möjlighet att göra det.

I åldern 18-29 år var det i månadsskiftet augusti-september bara 1,6 procent som tagit en fjärde dos. För de mellan 30 och 34 år var siffran 2,8 procent.Sedan stiger det med åldersgrupperna och i åldern över 65 hade 70 procent tagit en fjärde dos vid senaste månadsskiftet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.