App-utvecklare vinner Stockholms innovationspris

Uppdaterad
Publicerad

Appen Jiddr ska sätta unga i kontakt med vuxna förebilder och psykologer för att hjälpa mot psykisk ohälsa.

Stockholms stad innovationsstipendium har delats ut sedan 1985. Flera innovatörer tävlar inom olika kategorier om ett stipendium på omkring 86.000 kronor.

Årets vinnare i kategorin ”bästa tjänst” var Josefine Wahlberg och Maria Altus som tillsammans skapat Jiddr, en app som ska hjälpa unga som lider av psykisk ohälsa.

– Det känns fantastiskt att ha fått det här priset. Pengarna ska gå åt till att förbättra och utveckla appen ytterligare, säger en lycklig Josefine Wahlberg.

Idén kom efter att ha spelat dataspel

Genom att sätta unga i kontakt med varandra, och i kontakt med vuxna förebilder, psykologer, sexvetare och kändisar, ska appen hjälpa unga som mår dåligt.

– Jag kom på idén efter att ha spelat mycket onlinespel. Jag kom i kontakt med flera unga som började prata med mig om sina problem, men som inte vågade söka hjälp hos psykologer eller Bris, säger Josefine Wahlberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.