Pallställningar har rasat i Postnords terminal i Haninge. Foto: Pontus Altin

Pallställningar rasade på Postnord i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal pallställningar rasade under förmiddagen i Postnords terminal i Haninge. Till en början befarades att personal kunde ha hamnat under det nedfallna godset men senare konstaterades att det enbart rörde sig om materiella skador.

Det var strax efter klockan elva som larmet kom om att ett antal pallställningar med gods rasat i Postnords terminal i Haninge.

– Vi har dragit på ordentligt med resurser och det har även sjukvården. Det har fallit en massa föremål och det är oklart om folk har blivit fastklämda, sa Daniel Lundin, operativ chef på Södertörns brandförsvar, vid 11.30-tiden.

Omfattande skador

Strax före klockan 12 kunde räddningstjänsten konstatera att det varit omfattande materiella skador.

– Däremot har vi inte kunnat identifiera några skadade personer, men vi håller på att leta igenom överallt, säger Anders Edstam, räddningschef på Södertörns brandförsvar.

Enligt polisen har det visat sig att alla anställda är oskadda. Vid lunchtid pratade polispatrullerna med anställda och arbetsledare på Postnord för att skapa sig en bild av vad som hänt.

Inga julklappspaket

Terminalen där olyckan inträffade är ett lager för företagsgods. Några julklappspaket eller brev hanteras inte där.

– Nej, det handlar om lagerhållning för företag. Det är ingenting som julklappsköpare som skickar paket med Postnord kommer att märka av, säger Henrik Ishihara på Postnords pressavdelning.

Enligt Henrik Ishihara har Postnord en ganska god uppfattning om hur olyckan gått till men det är inget man kommunicerar utåt.

– Huvudsaken är att vi inte har några personskador, det är väldigt skönt, säger Henrik Ishihara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.