Kungliga musikhögskolan, den tillfälliga saluhallen vid Östermalmstorg och bron över Rinkebystråket är tre av finalisterna. Foto: Stockholms stad

Årets Stockholmsbyggnad – tävlingen närmar sig sitt avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag kan den som vill vara med och rösta fram årets Stockholmsbyggnad. Bland de tio finalisterna finns en bro över Rinkebystråket, Kungliga musikhögskolan och en förskola i Norra Djurgårdsstaden.

I Årets Stockholmsbyggnad tävlar byggnader, parker och inslag i infrastrukturen som färdigställts under 2016. Fram till den första mars kunde stockholmarna nominera sina favoriter, och nu går tävlingen in i sitt avgörande skede.

Jury har utsett finalister

En jury har plockat ut tio finalister utifrån kriterier som arkitektur, hållbarhet, innovation och vilken betydelse byggnaden har för staden. Stockholmarna har nu på sig till den 23 maj att rösta, därefter avslutas tävlingen.

Vinnaren presenteras vid en ceremoni den första juni och belönas med en plakett föreställande tornet på Stockholms stadshus.

Här kan du se de nominerade och här kan du rösta på din favorit

Finalister 2017

1. Bro över Rinkebystråket

2. Flerbostadshus i Vällingby

3. Förskolan Ferdinand i Norra Djurgårdsstaden

4. Grythundsgatan 5-11, flerbostadshus i Hjorthagen

5. Husarviksgatan 16, flerbostadshus i Hjorthagen

6. Kungliga musikhögskolan

7. Modellvillan i Enskededalen

8. Schlytersvägen, radhus i Aspudden

9. Stockholm continental vid centralen

10. Tillfällig saluhall vid Östermalmstorg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.