Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Icahandlaren Ulf Svensson har stängt snabbkassorna efter för mycket stölder. I klippet ser du vad som hände när personalen konfronterade en misstänkt snattare. Foto: SVT och Ica Aptitens butikskamera

Efter stölder och fusk – nu stänger Icahandlaren snabbkassorna

Uppdaterad
Publicerad

Icahandlaren Ulf Svensson på Södermalm i centrala Stockholm installerade snabbkassor för ett och ett halvt år sedan. Efter att ha drabbats av många stölder har han nu stängt snabbkassorna, vilket DN rapporterat om.

– Vårt svinn har fördubblats från två till fyra procent av omsättningen de senaste två åren. En del av det har vi lokaliserat till snabbkassorna, säger Ulf Svensson.

Som andra butiker drabbas även Ulf Svenssons butik av mer organiserade stölder.

– Det känns inte bra när det bärs ut varor för enorma pengar. I slutändan är det kunderna som får betala för det här, säger Ulf Svensson.

Hör mer om problemet med stort svinn i klippet ovan. Där fångar även butikens övervakningskamera en sekvens när personalen konfronterar en misstänkt snattare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.