Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter får lukta på asfalten vid Peab:s asfaltsverk i Västberga. Foto: SVT

Lukt från asfaltsverket i Västberga upprör boende

Uppdaterad
Publicerad

Lukten från ett asfaltsverk har gjort att miljöförvaltningen fått in många klagomål från boende i och omkring Västberga. Peab, som driver asfaltsverket, försöker hitta lösningar för att lukten ska försvinna.

– När vinden ligger på så känner vi verkligen av lukten. Jag tycker att doften funnits så länge som asfaltsverket funnits i Västberga industriområde, säger Magnus som vi träffar på torget i Solberga.

Peabs asfaltsverk har funnits i Västberga sedan 2007. Det är framförallt under senare år som boende har känt av en stark, frätande lukt  i samband med varma dagar. Peab har nu beställt en filteranläggning som väntas kunna installeras under vinterhalvåret och med den hoppas företaget vara kvitt lukten från skorstenen.

Miljöförvaltningen har löpande samtal och tillsyn med företaget som driver asfaltsverket men har hittills inte sett någon anledning att lägga något vitesförläggande.

Hör boende och Peabs sakkunniga på asfalt i videon ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.