Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mordoffret tvingades ut i skogen – fyra åtalas för tonårsmord i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen väcktes åtal efter ett misstänkt mord i Orminge i Nacka kommun sommaren 2022. Fyra personer mellan 16 och 24 år ska enligt åklagaren ha kidnappat och avrättat en 17-årig pojke. Ytterligare två åtalas för kidnappningen.

I slutet på juli förra året hittades en man död i ett skogsparti i Orminge. Enligt polisen anmäldes han som saknad dygnet före. Tonåringen ska ha förts bort av två knivbeväpnade, maskerade män och mördades senare med knivhugg och en kulsprutepistol.

Ledare för kriminellt nätverk åtalad

En av de åtalade för mordet är ledare för ena sidan av det splittrade kriminella Älvsjönätverket, enligt SVT Nyheter Stockolms kartläggning av gängen.

Totalt är sju personer åtalade i fallet, då en av de misstänkta för kidnappningen även står åtalad för grovt skyddande av brottsling tillsammans med ytterligare en person.

Rättegången inleds 10 maj och kommer till en början hållas i Attunda tingsrätts säkerhetssal.

En splittring i Älvsjönätverket, som handlar om kontrollen av narkotikamarknaden, ska ha varit en av de viktigaste orsakerna till mordet, enligt åklagare Lukas Tigerstrand. Hör mer om det i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.