Foto: SVT

Aurora 17 i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Hjorthagen är en av platserna där Hemvärnet under veckan kommer att öva. Just idag gick övningen ut på att ta över och rensa ut en gammal kontorsbyggnad.

Två plutoner deltog i övningen och smällde av flera skottsalvor. Idag deltog runt 60 personer, men under veckan deltar cirka 1000 personer. Utöver Hjorthagen kommer övningarna att ske på Södermalm, Bromma flygplats och i Sörentorp.

Läs mer: Här övar försvaret i Stockholm – var beredda på skottlossning

– Vi har övat på att ta en byggnad från en obestämd motståndare och rensa den här byggnaden, säger stf plutonchef Jens Englund.

Flera platser i anslutning till övningarna kommer att spärras av och man kommer även märka av hemvärnets fordon när de transporteras mellan platserna i Stockholms innerstad. Men de ska försöka hålla sig undan under rusningstid i den mån det går.

Information har gått ut till boende i områden där de kommer öva och Hemvärnet har också varit på besök i skolor och hos andra berörda. Man kan förvänta sig smällar på de flesta ställen då skjutningar med lös ammunition kommer att ske.

Hemvärnet

Visa

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal

Deras huvuduppgift är att skydda, bevaka och stödja samhället vid kris. Såväl som vid svåra situationer i fred till väpnad strid i krig.

I dag består Hemvärnet av 22 000 soldater och medelåldern är 35 år

Källa: hemvarnet.se och forsvarsmakten.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer